#FASHIONwithsuus

HET NADEEL VAN SPORTIEF & KLEIN ZIJN + FASHIONABLE TIP!

Het nadeel van sportief en klein zijn? Dat en meer in deze post!

Als jonge sportieve vrouwe van 160 cm  loop ik regelmatig tegen het probleem van  ‘te klein’ zijn aan. (Stiekem ben ik eigenlijk 158 cm, maar hee dat ronden we altijd keurig netjes naar boven af, komt het hoofdstuk ‘afronden’ uit mijn wiskundeboek van de middelbare school toch nog een keer goed van pas!).

Tijdens het boodschappen doen kan ik niet bij de bovenste schappen, in andermans keuken kan ik de kastjes niet open krijgen, trouwens in onze eigen keuken is dat ook knap lastig #sadstory en tijdens drukte op festivals of feestdagen word ik vaak letterlijk over het hoofd gezien. En dan hebben we het nog niet eens over alle sportieve nadelen van het klein zijn. Want voor de meeste sporten geldt (helaas voor mij) toch echt, hoe langer je bent, hoe beter! Toch weerhoudt dat me er niet van alles te geven en 7 dagen per week lekker sportief bezig te zijn! Zwemmen, fitness, hardlopen… ik doe het allemaal! En dit brengt niet alleen een hoop plezier, extra longinhoud en sterke spieren met zich mee. Het maakt me ook een stukje slanker. En waar veel vrouwen dit een prettige bijkomstigheid zouden vinden weet ik dat het als kleine vrouw ook één groot nadeel heeft: IK PAS DE KLEINSTE DAMES MAAT NIET #huilen

Yeps, dat lezen jullie goed. Als kleine sportieve gup pas ik maatje xs vaak niet. I just love items from Zara, H&M, Primark you name them all. Maar in 90% van de gevallen zijn de kledingstukken van dit soort giganten me veels te groot, lang en/of wijd. Luckily was daar afgelopen winter de ‘oversized trend’ waardoor ik heel casual alles in maat xs kon dragen zonder dat ik gelijk super weird werd aangekeken. Maar ja je wilt de trend ook weer niet forever een ‘ all-day thing’ maken. Dus to be fair, normaal gesproken is winkelen met mij helemaal niet zo leuk. Laat staan als het gaat om jeans.

Jeans + Suzanne = Disaster.

Maar Jeans Centre + Suzanne = Match!

Let me explain:

Ik heb mostly broekmaat 23…wat niet bestaat. De kleinste damesmaat is meestal 25/30′ en als je heeeeel veel geluk hebt dan hangt er ergens in een hoekje een eenzame 24/30’…maar ook dit maatje is mij helaas vaak te groot en vanaf daar houdt het op. Niets, noppes nada te vinden op de dames afdelingen van standaard winkels voor jonge slanke vrouwen zoals ik. So what to do ?

Vroeger wist ik niet zo goed wat ik met dit probleem aan moest daardoor kocht ik vaak verkeerde items (toch te groot/wijd), krulde ik broeken super dik en lelijk op, liet pantalons inkorten voor veels te veel geld etc. Dit wilde ik echt niet meer en ik ging op zoek naar oplossingen. Ik kwam terecht op kinderafdelingen. Ik struinde er nogal wat af. Want het jammere van kinderkleding is dat er vaak wordt gewerkt met glitters, gekleurde stiksels en net iets te fleurige printjes. Een vlindertje op de kontzak van mijn jeans met een glitter knoop boven de gulp? Ehm, nee bedankt. Vandaar dat het ook hier nog even een zoektocht was. En om andere kleine, sportieve slanke vrouwen te helpen deel ik de uitkomst hier, zodat jullie niet per se alle kinderafdelingen af hoeven te struinen naar leuke, toffe items!   Ik schaamde mij hier in het begin namelijk best wel een beetje voor, en zou dit niet zo snel durven te vragen. Maar inmiddels durf ik met trots te vertellen dat ik regelmatig iets scoor op de kinderafdeling van Jeans Centre. And you know what? Het is vaak een stuk goedkoper dan op de damesafdeling #whoopwhoop.

Zo kocht ik vorige week deze witte tuinbroek van Garcia Jeans (maat 164) met deze paarse oversized sweater (ook van Garcia jeans, maat 176). Ik wilde het hele voorjaar al een witte tuinbroek en tot noch toe was het me telkens niet gelukt er eentje te vinden die paste. En ik zag dat ze er bij de dames afdeling van Jeans Centre eentje hadden hangen. De maat S was helaas tooo big, as usual #storyofmylife. Maaaaar, maar, maaaar toen zag ik dat ze hem ooook op de kinderafdeling hadden<3 I just love it! To Garcia jeans: Thanks a lot for creating this white dungarees in my size tooo! Hoe leuk is het ook dat je als moeder dezelfde tuinbroek als je kindje kan kopen en gewoon super matchy je kind naar school kan brengen #twinningiswinning!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de outfit vinden en of je wellicht zelf ook wel eens tegen dit probleem aan loopt. In that case: Check de kinderafdeling van Jeans Centre eens. Helaas is deze tuinbroek inmiddels uitverkocht geloof ik. Misschien waren er meer die dit toffe item hadden gespot ?  Anyway, ze hebben vaak meer gave items zonder teveel kinderlijke details zoals bijv. deze basic licht paarse sweater. Nice one, right?! Superleuk voor het nieuwe seizoen! Mocht je niet zo klein zijn als ik en de tuinbroek toch heel tof vinden, hij is er nog wel in damesmaat!

Dat was mijn tip voor vandaag! Nu ga ik lekker hardlopen!

Bye,bye!
Suzanne

MORE on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Denise
  augustus 21, 2017 at 20:33

  Woow ik had jou echt veel groter geschat! Maar tof ik ben echt precies zolang als jij bent!

  • Reply
   Suzanne
   augustus 22, 2017 at 09:51

   hihi wat grappig om te lezen, dat hoor ik vaker. High five voor dezelfde lengte! #kleinemensenclub

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (11 augustus t/m 17 augustus)

  Hey hoi! Another week has passed, tijd voor de wekelijkse terugblik ! Wat hebben we deze week allemaal weer naar...

  Sluiten