#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (29 december t/m 4 januari)

Onbeperkt sushi eten, een hotelovernachting bij Pillows Amsterdam met table d’hostes,  pizza en donuts in bed, het wintercircus in Carré en natuurlijk de jaarwisseling gevolgd door een sportief begin van 2018! Dat en meer in deze allereerste Flashback Friday post van 2018! 

 

Vrijdag 29 december:

-8:30 uur: Wakker
– Pre-workout snack: 1 banaan
– Work-out: 60 minuten zwemmen! Dat was alweer een week geleden, rond Kerst waren alle zwembaden dicht dus heb ik enkel hard kunnen lopen en fitnessen. Heel fijn om dan weer een duik te nemen.
– Ontbijt: 2 snee brood met hummus + 2 crackers met kaas
– Na de Kerstdagen is het vandaag toch echt weer tijd om een dagje te werken
– Lunch: een salade van rucola sla met paprika, tomaat, ui, kipfilet, olijven en een honing/mosterd dressing
– Werken
– Diner: Zelfgemaakte tomatensoep met een kaas/ui breekbroodje
– Televisie kijken met Tjarko<3
Snack: Stukje chocolade
– 23:30 uur: Slaaplekker!

Zaterdag 30 december: 

– 10:00 uur: Lekker uitgeslapen op deze laatste zaterdag van 2017 #omdathetkon
– Ontbijt: 3 snee brood (2 met rode biet hummus, 1 met appelstroop)
– Het huis opruimen
– Work-out: Samen met Tjarko een rondje rennen door de storm. Het waait echt HEEL hard en droog kunnen we het helaas ook niet houden. We rennen toch nog 10,36 km, maar hard gingen we totaal niet haha.
– Douchen, aankleden en lunchen!
– Lunch: 2 snee brood met kaas en 2 crackers met smeerpaté
– Na de lunch gaan Tjark en ik de stad in, het is echt mega slecht weer dus we zijn sneller dan gepland weer thuis en ploffen op de bank. We zouden eigenlijk vandaag lekker de stad in en uit eten, maar we besluiten dat door te schuiven naar morgen. We zijn dan beide immers ook vrij.
– Diner: In plaats van een romantisch dinertje besluiten we gezellig naar de snackbar om te hoek te gaan voor friet met mayo en snacks. We bestellen echt asociaal veel, maar hee het is maar 1 keer weekend per week(A) Ik bestel een grote friet mayo met satésaus, kipnuggets, een frikandel en we delen een kipcorn:D
– Vanuit de snackbar fietsen we door naar een cafeetje in de buurt van Carré. Voor Kerst heb ik van Tjarko kaartjes gekregen voor het wintercircus. Dat begint om 20 uur en we zijn nog erg vroeg dus we gaan nog even gezellig koffie/thee drinken in een café dichtbij.
– Toetje: Een verse muntthee + appelgebak met slagroom
– Het wintercircus in Carré! Het was echt onwijs lang geleden dat ik naar een circus ben geweest:O Volgens mij was de laatste keer toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren…dat zijn er inmiddels al meer dan 25 dus dat is zeker dik 12 jaar geleden! Maar het was heel gezellig en leuk! Af en toe kreeg ik gewoon klamme handjes van die acrobaten die zo hoog in de lucht aan trapezes zweefden en over koordjes liepen alsof het niets is, zonder bescherming of vangnet. Maar natuurlijk ging alles goed en gingen we om 23 uur weer vrolijk naar huis. Een geslaagde voorstelling! Hij loopt nog tot 7 januari geloof ik, dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuk uitje dan is dit wellicht een leuke tip.
– 00:30 uur: Truste<3

Zondag 31 december:

– 9:00 uur: wakker!
Ontbijt: Havermout met rozijnen
– Na het ontbijt ga ik even werken achter mijn laptop tot 12:30 uur
– Work-out: 7 km run…door de stromende regen. But I survived, again!
– Douchen, aankleden en samen met Tjarko boodschappen halen. We halen allerlei lekkere dingen alvast voor morgen. Want dan zijn de winkels natuurlijk dicht.
Lunch: Gezellig samen met Tjarko even wat eten thuis. 4 snee brood, 1 met smeerpatté, 1 met kaas, 1 met hummus en eentje met pindakaas.
– Na de lunch gaan we doen wat we eigenlijk gister wilden doen, gezellig de stad even in en uit eten.
– Het is erg druk, maar stiekem ook wel gezellig. We kopen beide nog een truitje voor vanavond en dan gaan we om 19 uur uit eten.
Diner: onbeperkt sushi eten. Tjarko had een restaurant uitgezocht waar we nog terecht konden op deze oudjaars avond (veel restaurants gingen vroeg dicht). Maar we hebben HEER-LIJK gegeten! Echt zo chill<3 Sushi is sowieso helemaal mijn ding, maar ik eet het niet zovaak omdat het altijd zo duur is aangezien ik best een grote eter ben. Onbeperkt sushi eten is echt dé uitkomst. Als twee bolletjes rolden we het restaurant uit en fietsten we naar huis (again door de regen #pff).
– Thuis even omkleden en klaarmaken voor de jaarwisseling. En dan op de fiets naar de Leidsegracht waar we het samen met vrienden van Tjarko en aanhang zullen vieren.
– Snacks: Oliebollen en appelflappen!
– Om 00:00 uur poppen we met z;n allen op het dakterras de champagne open en proosten we op een mooi 2018! Met een 360 graden view op het vuurwerk bleven we nog een tijdje buiten staan kijken.
– Eenmaal weer binnen wordt er beerpong gespeeld, gedanst en gewoon gechillt. Om 4:30 uur kak ik in en gaan we naar huis.
-05:00 uur: Lekker slapen!

Maandag 1 januari:

-12:00 uur: #oops toen was het middag..uit bed dan maar
– Ontbijt: Ik maak een bakje havermout met rozijnen en kaneel en een smoothiebowl van 2 bananen met rood fruit en kwark. Van beide bakjes eet ik de helft en Tjarko de andere helft. Even een verantwoorde boost na al die gekkigheid van gister en de afgelopen dagen!
– Op de bank Game of Thrones kijken…DING DONG! De bel.. huh? Er worden geen pakketjes bezorgd op nieuwjaarsdag toch? Tjarko gaat even kijken en daar staan zijn zus en haar vriend voor de deur. Gezellig:)
– Snack: Thee met chocolade en een jodekoek
– We kletsen gezellig met zijn viertjes en nemen natuurlijk de oudjaarsavond met elkaar door. Om 15 uur gaan zij weer huiswaarts en kijken Tjarko en ik onze aflevering af terwijl we ondertussen even lunchen.
Lunch: 4 pannenkoeken met stroop en poedersuiker
– Nieuwjaars work-out: Voor het derde jaar op rij gaan Tjarko en ik een rondje rennen. Het lijkt inmiddels onze nieuwjaarstraditie geworden. Beide zijn we natuurlijk supermoe en hebben we geen zin, maar we gaan lekker toch. En maar goed ook, want het was superchill. En we lopen nog een lekker tempo ook. Misschien zijn we stiekem gewoon brak op ons best hahaha. Het worden 7 kilometers met een gemiddelde snelheid van 4’26” per km.
– Eenmaal thuis gaan we snel douchen en duiken we met onze chillkleren het bed in om verder game of thrones te kijken!
Diner: Pizzaaaaa! Nieuwjaarsdag is echt zo’n dag waarop je gewoon niet wilt koken en thuisbezorgd besteld. Dat deden wij dus ook. We deelden de pizza’s (4 formaggio, italiaanse spek+geitenkaas). Ik doe niet per se aan goede voornemens, want zoals jullie weten sporten ik altijd gewoon het hele jaar lekker door en heb ik graag mijn gezonde momentjes, maar ook ongezonde momentjes. Deze nieuwjaarsdag is denk ik wel het ultieme voorbeeld van balans wat dat betreft.
– Na de pizza buiken we uit met de WK finale Darts. Helaas geen Nederlander, maar wel de laatste wedstrijd van Taylor en de nieuwling Cross. Die er uiteindelijk ook nog met de titel vandoor gaat! Super vet!
– 23:00 uur: Snel slapen!

Dinsdag 2 januari:

-8:00 uur: Ai, ai…vandaag is weer een gewone werkdag. Wat zeg ik, vandaag begint er gewoon weer een werkweek:O Toch heb ik het gevoel dat het nog vakantie is ofzo. Super vreemd.
– Ontbijt: Ik maak een smoothiebowl van 1 banaan met een handje frambozen en 250 ml kwark + een beetje granola met moerbeien en ciazaad.
– Aan het werk dan maar !
– Lunch: Een rucola salade met komkommer, tomaat, paprika, ui en oude kaas
– Werken tot 17:00 uur
Snack: Drie crackers (2 met rode biet humus, 1 met kaas)
Work-out: 60 minuten zwemmen, samen met Tjarko. Gezellig:) Wel iets te gezellig, iedereen blijkt goede voornemens te hebben want het is veeeels te gezellig zegmaar. Met 14 man per baan kun je niet echt doorzwemmen xd
– Diner: PIZZA NIGHT<3 ! Again haha. Maar dit keer de gezondere zelfbelegde variant. Een pompoen bodem van Magioni pizza’s en ik beleg hem met tomatensaus, paprika, courgette, ui en twee soorten kaas.
– Na het eten ga ik tv kijken op mijn laptop en Tjarko gaat Playstationen
– Snack: Stuk chocolade met caramel
– 23:00 uur: Truste!

Woensdag 3 januari:

-8:30 uur: Alweer niet op tijd opgestaan…#zomoe. Ik weet niet waarom ik zo ontzettend veel moeite heb met in mijn ritme komen, maar het wilde gewoon echt even niet vanochtend om er om 7 uur uit te gaan. Hopelijk morgen!
– Ontbijt: Magere kwark met granola en chocoladehagelslag
– Even aan het werk om mijn ontbijt te laten zakken
– Work-out: Door de storm naar de gym fietsen, dit was zegmaar al een work-out op zich..! In de sportschool begin ik met 45 minuten circuitje (opdrukken, touwtje springen, jumping lunges, squats, planken, ab-bikes, leg raises, van alles!) Ik sport mezelf helemaal kapot en dan ga ik een uur uitfietsen op de cross trainer.
– Terug naar huis ‘fietsen’. Het waait zo hard dat ik amper vooruit kom. Maar ik moet op de terugweg nog langs 4 winkels om wat spullen te halen.
– Boodschappen halen bij de supermarkt, ballonnen halen bij de HEMA, make-up remover halen bij de Etos, en kaarsen halen bij de blokker. Lekker bezig in de storm dus.
– Lunchtime: Een rucola salade met paprika, ui, tomaat, parmezaanse kaas, carpaccio, gekookt ei, pijnboompitjes, mozarella en een honing/dille/limoen/mosterd dressing
– Na de lunch ga ik aan het werk tot 16 uur
– Om 16 uur maak ik mij klaar voor de boeklancering van ‘ Geluksfactor 10’ . Carolina van Foodieness (misschien kennen jullie haar?) heeft een boek geschreven en dat wordt vandaag officieel gepresenteerd en daar mag ik bij zijn.
– Boeklancering. Het was echt een hele gave boek presentatie. De speech van zowel Carolina als van haar vader vond ik fantastisch. Zo tof om te zien hoe goed sommige mensen kunnen speechen! Super cool! Daarna krijgen we een hele experience. We gaan in real life als het ware de 4 hoofdstukken van het boek beleven. Zo is er een ontspan kamer waar we een hele hele korte yoga sessie krijgen, een voedingskamer waar we zelf onze eigen groene smoothie klaar kunnen fietsen, en er is een sport kamer waar we kunnen hoelahoepen. In de algemene hal kunnen er gewoon de hele tijd drankjes worden gehaald en draait Valerio plaatjes. TOP! Helaas kan ik niet tot het einde blijven want ik heb nog iets HEEL leuks op de planning staan: Een etentje (table d’hostes) en hotelovernachting ! Dus ik ga gauw.
– Alvast voor mijn verjaardag (volgende week, 11 januari) gaan Tjarko en ik gezellig een nachtje slapen bij Pillows (Anna van den Vondelstraat 5) in Amsterdam. We hebben een table d’hostes diner geboekt en zijn zeer benieuwd. Bij binnenkomst zoek een soort van naar de receptie, maar die is er niet, het is net alsof je een huis binnenloopt en je staat vrij direct in een hele mooie open keuken. Daar word ik vriendelijk welkom geheten en wacht ik met een drankje nog even op Tjarko die niet mee was naar de boekpresentatie en wat later is dan ik. De subtiele kleurtinten (turquiose, blauw, beige en wit) zorgen voor een heel rustige en huiselijk atmosfeer. Zoals ik net al zei, het was net alsof ik een huis binnen wandelde in plaats van een hotel. Van maandag tot donderdag koken er verschillende gast chefs in de open keuken en maken ze wisselende menu’s gemaakt van lokale ingrediënten. Je kunt ervoor kiezen om gewoon te eten van de kaart. Maar je kunt ook gaan voor een t’able hostes waarbij je je laat verrassen door de chef en samen met andere gasten aan een gezellige grote ovalen tafel kunt dineren. De chef eet dan ook wel eens een gerechtje mee. Heel gemoedelijk en tof. Wij kozen uiteraard voor deze optie. Dineren van een kaart kan je immers altijd en overal.
– Diner: We krijgen 3 gangen en de chef heeft ons omver geblazen. De chef heeft alles helemaal verteld, maar omdat ik niet elk ingrediënt meer heb onthouden kun je hieronder alle drie de gerechten bekijken. Het voorgerecht was dus met rund, het hoofdgerecht met kabeljauw en risotto, het nagerecht was gemaakt met drank en koffie crumble. SUPER lekker allemaal!
– Na het eten gaan Tjark en ik naar onze kamer. Een gezellige, knusse kamer met een heel chille douche!
Als we gedoucht zijn ploffen we op bed om nog een paar potjes kaarten. Als ik 5-1 achter sta vind ik het wel mooi geweest, laten we gaan slapen voor ik straks met 10-1 verlies (A)
– 23:30 uur: Slaaplekker!

Donderdag 4 januari: 

-8:00 uur: De wekker!
– Snack: 2 donuts in bed #sorrynotsorry
– Aankleden, klaarmaken en foto’s maken voor mijn Instagram/Blog!
– Ontbijt/Lunch: Er wordt een heel chill ontbijtje geserveerd en bij de keuken kun je nog extra dingen pakken als je wilt. Tjarko haalt extra nog toast met scrambled eggs en ik houd het bij de twee croissantjes met een schaaltje fruit, granola met kwark én een kaneelbroodje. Het was zoveel..(ik had natuurlijk ook al 2 donuts op, dat het gelijk onze lunch was).
– We fietsen om 13 uur weer richting huis. Het was een heerlijk nachtje weg. Ook al was het maar 1 nachtje, je hebt toch echt even het gevoel dat je helemaal weg bent geweest. Zo fijn vind ik dat altijd:)
– Eenmaal thuis ga ik aan het werk. Ik wilde eigenlijk nog sporten vandaag maar ik heb opeens onwijze keelpijn en hoofdpijn. Beter van niet en maar even rustig aan doen.
– Diner: Tjarko heef gekookt. Een zelgemaakt wortel/broccoli soep vooraf en als hoofdgerecht zoete aardappel uit de oven met kip uit de oven en een salade van geitenkaas met walnoten, honing, paprika, tomaatjes en franse oude kaas.
– Na het eten kijken we Bon Bini Beach (een Nederlandse film met Jan Dino). Super slecht, maar wel grappig!
– 22:30 uur: Lekker slapen!

Zo dat was dan alweer de eerste halve week van januari! Niet per se de meest gezonde start van het jaar, maar wel een hele fijne/gezellige. En dat is ook belangrijk! Die balans in de vorm van donuts, pizza’s, dinertjes en toch ook harde work-outs en salades zorgt er bij mij juist voor dat ik het vele sporten en verantwoord eten kan volhouden het hele jaar. Liever dat dan een 100% super gezonde januari maand en de rest van het jaar vergooide voornemens. Die 1,5 kerstkilo gaat er langzaam maar zeker toch wel weer af, no worries about that:)

Tot volgende week!

Liefs,
Suzanne

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  januari 5, 2018 at 17:33

  Hihi, wij keken óók bon bini beach?

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (22 december t/m 28 december)

  Fantastische Kerstdagen met een hoop lekkers, paardrijden, een tandarts bezoekje en natuurlijk schaatsen kijken! 

  Sluiten