#FOODwithsuus

AFVALLEN MET EEN 3 DAAGS PIZZA DIEET ?! HET KAN ZÓ!

dieet

Het is weer januari en dat betekent voor veel mensen: een nieuw begin! Niet alleen een nieuw jaar, maar ook een nieuwe start als het aankomt op meer bewegen en gezonder/bewuster eten. Dit kun je doen met detox kuren, heel veel groene smoothies en/of speciale afslank pillen. Maar ik deed het dit jaar met het Magioni Pizza dieet. Als een ludieke manier van laten zien dat afvallen ook op een leuke en lekkere manier kan!

dieet

Het pizzadieet is een kleine tegenbeweging in de wereld van alle übergezonde foodhypes en detoxkuren. Daar heb ik overigens niets op tegen!! Ik ‘detoxde‘ dit jaar gewoon liever met pizza. I mean, pizza all day wie wil dat nu niet?

Precies, dus ik knalde m’n oven aan en ging aan de slag! Ik had een volledig 3 dagen plan opgestuurd gekregen van Magioni met daarin allerlei verschillende bodems én een boekje met alle recepten volledig uitgeschreven inclusief voedingswaarden! TOP dus!

Voor degene die niet bekend zijn met Magioni pizza’s: Dat zijn pizza bodems gemaakt van groenten. Doordat elke bodem voor ongeveer 2/3 uit groenten bestaat bevat hij veel minder calorieën, koolhydraten en vetten dan een standaard pizzabodem. Ideaal voor dit dieet dus.

Hoe zag dit dieet er dan precies uit? NOU ZO!

 

Dag 1:

Ontbijt: Matcha pizza met romige kwark bramen en pompoenpitjes
Lunch: Zwarte bonen pizza met een Thaise curry en geblancheerde peultjes
Diner: Pompoenpizza met geitenkaas, vijgen en crunchy aardappeltjes uit de oven

Als je je precies aan bovenstaande houdt volgens de recepten uit het boekje dan krijg je vandaag 1390 calorieën binnen. Geen grap, dit was dus best wel heftig voor me. Ik eet normaal als fanatieke sporter altijd rond de 2500-3000 calorieën. Maar we gaan niet klagen op de eerste dag, het was in ieder geval wel super lekker!

Dag 2:

Ontbijt: Zoete limoen cheesecake pizza (dit was echt de meest bizarra ‘pizza’ van het hele dieet)
Lunch: Een roze pizza! OMG! Een roze pizza in de vorm van een imense wafel et een topping van kokosyoghurt, frambozen, gekleurde sprinkles, stukjes pure chocolade (die er eigenlijk niet ophoorde maar ik er wel op deed) en mini marshmallows<3
Diner: Bloemkoolpizza met pittige kip gyros, salade en knoflooksaus

Oké, hier heb ik al gecheat. Ik kan blijkbaar niet eens een pizza dieet volhouden #oops. Nee maar even serieus, ik had best wel trek en heb er dus een hoop extra dingetjes opgedaan zoals wat extra geitenkaas. Oh en ik had geen kip in huis en aangezien ik nog wel tofu in huis had besloot ik hem te maken met gemarineerde tofu ipv kip.

Volgens het officiele receptenboekje zou ik vandaag 1183 calorieën hebben gegeten. Voor mij waren dat er iets meer. Ik nam namelijk ook nog een toetje (aardbeien ijs) #nietverdervertellen

Dag 3:

Ontbijt: Frambozenpizza met kokosyoghurt, rood fruit en stukje pure chocolade.
Lunch: Mexicaanse pizza met een pittige salsa op een zwarte pizzabodem! #spookypizza
Diner: Courgettepizza met ras el hanout, tofu en groene groenten

Dag 3 ging het weer prima en kon ik het volhouden. Deze dag had dan ook zo’n 1500 calorieën.

dieet

3 dagen later en een hele berg pizza’s verder bleek ik 1,3 kg te zijn afgevallen. Ik vond het een geniale manier om de kerstkilo’s eraf te (di)ëten. Ik heb er lekker elke dag bij gesport en enkel water bij gedronken voor degene die zich dat afvragen. Wel had ik dus zelfs nog een beetje honger, maarja ik ben een grote eter.

Uiteraard ga ik nu weer lekker gevarieerd aan de slag met rijst, groenten, pasta’s, maaltijdsalades en smoothiebowls. Of zei er iemand…Volgende week weer pizza for breakfast, pizza for lunch & pizza for dinner? I’m in ! hahaha.

Mocht je benieuwd zijn naar dit pizza dieet, je kunt het gratis downloaden op de website van Magioni. De meeste bodems van Magioni (pompoen, courgette, bloemkool) kun je halen bij de Albert Heijn. De roze, zwarte en groene zijn helaas enkel een special edition voor dit dieet.

ZIE OOK: 14 dagen dieet 

Liefs,
Suzanne

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
goede voornemens
MET DEZE 3 TIPS GA JIJ JE GOEDE VOORNEMENS DIT JAAR WÉL HALEN!

Statistisch gezien kun je maar beter geen goede voornemens hebben. Veel mensen slagen er niet in hun nieuwjaars doelen ook...

Sluiten